Plaatsen van zonwering

11 July 2023

Controle over natuurlijk licht.
Het plaatsen van binnenzonwering speelt een cruciale rol in het creëren van een comfortabele en functionele leefomgeving. Of het nu gaat om woningen, kantoren of commerciële ruimtes, de keuze voor de juiste binnenzonwering kan aanzienlijke voordelen bieden. Het plaatsen van binnenzonwering is een belangrijke investering voor het creëren van een comfortabele, gezonde en energie-efficiënte binnenomgeving. Door de controle over natuurlijk licht, bescherming tegen schadelijke straling, bijdrage aan energiebesparing en het bieden van privacy en esthetiek, speelt binnenzonwering een essentiële rol bij het optimaliseren van het binnenklimaat


 

Enkele voordelen van binnenzonwering:

  • Overmatig zonlicht kan leiden tot verblinding, schittering op beeldschermen en oververhitting van de ruimte. Door middel van zonwering kunnen we de intensiteit van het licht verminderen en de gewenste hoeveelheid lichtinval bereiken, waardoor een aangename en productieve omgeving ontstaat.
  • Langdurige blootstelling aan UV-straling kan leiden tot verkleuring van meubels, vloeren en gordijnen. Het kan ook schadelijk zijn voor de huid en de gezondheid negatief beïnvloeden. Binnenzonwering, zoals jaloezieën, rolluiken of zonwerende gordijnen, kan helpen om deze schadelijke stralen te blokkeren en de levensduur van interieurartikelen te verlengen.
  • Het juiste gebruik van binnenzonwering kan helpen bij het verbeteren van de energie-efficiëntie van een gebouw. In de zomer kan zonwering de opwarming van de ruimte verminderen, waardoor de behoefte aan airconditioning wordt verminderd. In de winter kan zonwering helpen om de warmte binnen te houden, waardoor de stookkosten worden verlaagd.
  • Binnenzonwering biedt ook privacy. Door het gebruik van jaloezieën, rolgordijnen of andere zonwering kunnen bewoners of gebruikers van een ruimte de mate van privacy aanpassen naar hun behoeften.

 

 

Vedelux biedt een prachtige collectie van houten lamellen bamboo in een 50mm breedte, uitgevoerd in een elegante zwarte kleur. Deze lamellen voegen een warme en natuurlijke uitstraling toe aan je interieur, terwijl ze tegelijkertijd zorgen voor optimale lichtregulering en privacy.

Voor wie op zoek is naar een meer eigentijdse en strakke uitstraling, zijn de Vedelux aluminium lamellen in 50mm breedte, uitgevoerd in carbon zwart, een uitstekende keuze. Deze lamellen combineren stijlvol design met duurzaamheid en functionaliteit, waardoor ze geschikt zijn voor zowel moderne als klassieke interieurs.

Bezoek onze winkels www.sijs.be⁠

 Als familiebedrijf vinden wij kwaliteit en service het allerbelangrijkste. Daarom volgen wij elk project persoonlijk en nauwgezet van A tot Z op.
Wil je graag een persoonlijk advies met één van onze interieuradviseurs inplannen? 

Maak een afspraak