Metal X Patina

14 November 2023

De nieuwste collectie Metal X Patina van Arte is een verbluffende samensmelting van industriële esthetiek en artistieke verfijning. Het familiebedrijf Arte is geboren uit een visie op schoonheid. Als ontwerper, fabrikant en distributeur van high-end wandbekleding streeft Arte ernaar zijn passie voor esthetiek, vakmanschap en kwaliteit tot in de kleinste details te vertalen naar al zijn activiteiten.

Tijdloze luxe voor geraffineerde rebellen: elk ontwerp in de Metal X Patina collectie is gedrukt op metaalfolie om een artistieke, verweerde gipslook op muren te creëren. De patronen zijn geïnspireerd op oude schildertechnieken of ambachten. Arte heeft geavanceerde printtechnologie gebruikt om een matte look te combineren met lichtgevende accenten om levendigheid en een natuurlijk patina toe te voegen.

 

 


 

Ontdek de verschillende ontwerpen

Chalk Stone

Impasto

Platinum

Quilt

Alepine

 

 

Chalk Stone

Een ontwerp dat draait om detail en een eerbetoon aan travertijn, een kalksteen die wordt gebruikt om duurzame ambachtelijke tegels te maken. De Romeinen gebruikten travertijn om grote delen van Rome te bouwen, waaronder het Colosseum. Deze metallic variant valt op door zijn eenvoud.

 

 

Impasto

Dit ontwerp is vernoemd naar een eeuwenoude schildertechniek, Impasto, waarbij de verf zeer dik op het oppervlak wordt aangebracht, met zichtbare penseelstreken, waardoor de textuur van deze wandbekleding wordt versterkt voor een zeer realistisch resultaat. Impasto is gedrukt op metaalfolie, waardoor het beste van twee werelden wordt gecombineerd: een naadloze mix van vakmanschap en een industriële uitstraling.

 

 

Platinum

Dit licht verweerde blokpatroon ziet er perfect verouderd uit, zelfs met een perfecte patina. Matte en lichtgevende delen geven deze opvallende wandbekleding een warme metallic glans.

 

 

Quilt

Oude quilts vormden de inspiratie voor dit ontwerp, in het bijzonder de quilttop, die vaak is gemaakt van verschillende stukken stof die willekeurig aan elkaar zijn genaaid in een patroon. Hier bestaat het patroon uit een lappendeken van textielstalen die werden afgedrukt op metaalfolie en bedekt met een dunne laag gips, waardoor een vluchtige glimp van de stof eronder te zien is.

 

 

Alepine

Een mooie combinatie van brede, gescheurde en uitgelijnde stroken textiel, die zijn bedekt met een dun laagje gips. Dit patroon ontleent zijn naam aan de gelijknamige superlichte zijden stof Alepine. De opvallende, onconventionele look van het ontwerp wordt versterkt door de metaalfolie.

 


Kom de collectie Metal X Patina van Arte ontdekken in onze winkels.
Onze interieurconsulentes helpen je graag bij het zoeken naar het juiste patroon voor je interieur.

Maak hier je afspraak

 Deze collectie is ontworpen door

* Bron: teksten en visuals - Arte.