Nieuwe collectie Arte.

25 March 2022
Sijs is al jaren verdeler van Arte, een Belgische fabrikant van gesofisticeerde muurbekleding.
De hoofdzetel Van Arte ligt in Zonhoven, maar het bedrijf heeft ook showrooms in Parijs, Culemborg (Nederland), Londen en LA.
Enkele keren per jaar krijgen onze medewerkers de kans om deel te nemen aan de workshop "behangen" waarbij ook een interessante rondleiding van het bedrijf bijhoort. 

___

Marqueterie

Het natuurproduct sisal, een stevige vezel afkomstig van de agaveplant, ligt aan de basis van de NIEUWE collectie Marqueterie. De natuurlijk geweven stukjes sisal worden versneden en met de hand in verschillende patronen gelegd. Het ambachtelijke inlegwerk schuift opvallende geometrische figuren naar voren. Zowel de verschillende richtingen van het weefsel als de kleuren zorgen voor veel diepte en textuur in deze 100% handgemaakte muurbekleding. Naargelang de lichtinval en het standpunt komt er een subtiele glans tevoorschijn.
De collectie Marqueterie bestaat uit 5 categorieën (Detour, Biseau, Line, Optique & Puzzle) met elk hun eigenheid en unieke print.

Coming soon
De collectie is binnekort verkrijgbaar in onze winkels. Contacteer ons voor meer info.

Info aanvragen
 

Puzzle

Puzzle is een geometrisch, kleurrijk en willekeurig patchwork van zowel rechte als afgeronde vormen. Hoewel de vlakken onregelmatig zijn, vallen de puzzelstukjes netjes in elkaar. Een waar kunstwerk aan je muur!

Detour


Detour is een speels, geometrisch dessin. Het doolhofpatroon en de dubbele richting van het sisalweefsel creëren een 3D-effect. De drie gebruikte kleuren versterken dit resultaat.

 

 

Optique


Dit geometrische patroon speelt met optisch bedrog; de ene persoon ziet driehoeken, de andere vierkanten. De geweven sisal verschijnt zowel horizontaal, verticaal, stijgend diagonaal als dalend diagonaal. Dankzij deze vier richtingen ontstaan er verschillende geometrische figuren en kleurnuances.
 

Line

Geen opvallende patronen maar een effen muurbekleding die rust en warmte uitstraalt. Line is vervaardigd uit sisal, een fijne jutedraad, wat resulteert in een pure muurbekleding met vele natuurlijke kleurnuances.

 

BEHANGPAPIER
ARTE
__

 

Biseau


Biseau haalt haar inspiratie uit een decoratief raamwerk met hoeken in verstek. Het diagonaal inlegwerk contrasteert met de horizontale en lichte achtergrond. De verschillende richtingen van het sisalweefsel zorgen voor een niet te evenaren 3D-effect.

Ontdek meer in onze winkels